VIDEO | Cristian Ciocan își caută urmașul la Galați, la Europenele de juniori

La Galați, 400 de boxeri din 35 de țări s-au înscris în lupta pentru medalii la Campionatul European de juniori. Cristian Ciocan, campion european en titre în versiunea WBO la categoria grea, îi încurajează pe micii pugiliști români în orașul său natal.

Cristian Ciocan (31 de ani) se reface după o accidentare. Cel supranumit ‘The Hammer’ a intrat în ring cu Tyson Fury, Alexander Povetkin sau Luiz Ortiz.

Fost campion mondial de juniori în 2006 la Agadir (Maroc), Cristian Ciocan știe secretul pentru ca un puști să își îndeplinească visul în boxul mare.

Toți am plecat de jos. Avem resurse și e păcat să nu le scoatem la suprafață. Am fost între primii trei din lume. Cum iese un campion? Cu sacrificii, cum altfel? Să fie serios, să știe ce vrea, să-și piardă copilăria, cu toții ne-am pierdut-o. Copiii din ziua de azi sunt cu calculatoarele, de-asta nu mai avem copii mulți în sală“, spune Ciocan.

“Joshua poate fi învins!”

După primul său meci în SUA, înfrângerea de la New York din primăvară în fața fostului campion mondial WBA cubanezul Luiz Ortiz, Ciocan pregătește marea revenire.

Următorul meci ar putea fi chiar în patinoarul Dunărea din Galați, acolo unde se desfășoară Europenele de juniori.

Cristian Ciocan pariază că Tyson Fury îl va detrona pe Anthony Joshua în duelul greilor. “Am boxat cu Fury, este foarte dur în ring. Este singurul care îl poate bate pe Joshua acum“, a spus Ciocan.