Selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, s-a declarat încrezător înaintea unui an competițional foarte important pentru fotbalul românesc. Contra ia în calcul să aducă jucători noi la prima reprezentativă.

România debutează la 23 martie în preliminariile pentru EURO 2020. ‘Tricolorii’ vor întâlni Suedia în deplasare. Peste trei zile va urma confruntarea cu Insulele Feroe, pe teren propriu.

Întotdeauna începem un an competițional cu multe speranțe și multă încredere în realizarea obiectivului pe care îl avem. Vrem să avem cât mai multe informații până la ora primului joc, din martie. Este un an important pentru fotbalul românesc! Întotdeauna am avut obiective la echipele la care am fost. Este un an foarte important în cariera lui Cosmin Contra. Mi-aș dori să pot să calific echipa națională la Campionatul European. Sper să am și puțin noroc în aceste preliminarii. Sper să-mi îndeplinesc un vis, acela de a fi pe banca echipei naționale la un turneu final.

E posibil să apară jucători noi. Avem în vedere 2-3 jucători care joacă bine la echipele lor de club. Sunt și din străinătate, și din campionatul intern„, a spus Contra într-un interviu pentru site-ul FRF.

Selecționerul a dezvăluit care sunt planurile staff-ului său pentru perioada următoare.

Sâmbătă, Jerry (Gane), (Adrian) Mihalcea și cu mine vom pleca în Turcia, unde vom urmări antrenamente, meciuri amicale ale tuturor echipelor care sunt la pregătire. În Spania, Javi Reyes va sta pe toată durata cantonamentului celor de la Steaua. În februarie, începe campionatul în România. Vom încerca să mergem și în străinătate la jucătorii care joacă acolo„, a mai declarat Cosmin Contra.