VIDEO | Contra e neliniștit înaintea meciului cu Feroe! “Un adversar periculos” Care sunt temerile selecționerului

Selecționerul Cosmin Contra are motive de îngrijorare înaintea meciului de sâmbătă cu Insulele Feroe, din preliminariile EURO 2020. Contra consideră că frigul și terenul sintetic vor fi ‘adversari’ de temut pentru ‘tricolori’.

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, România întâlnește Insulele Feroe la Torshavn.

Au fost condiții dificile la antrenamentele ‘tricolorilor’: frig și o suprafață artificială de joc. ‘Tricolorii’ au ieșit pe teren ‘înarmați’ cu fesuri și mănuși.

Orice alt rezultat în afara victoriei va reprezenta o premieră negativă pentru România, care a câștigat toate cele 7 confruntări anterioare cu Insulele Feroe.

Un meci important mâine, împotriva unui adversar periculos din punctul meu de vedere, în special în meciurile de acasă, datorită vremii, terenului sintetic. Experiențele pe această suprafață nu ne dau motive să fim foarte liniștiți înaintea meciului.

Mesajul pe care l-am transmis luni s-a văzut în antrenamentele din această săptămână. I-am văzut pe băieți foarte concentrați, montați, receptivi la tot ce am lucrat. Sunt sigur că mâine vor da dovadă de maturitate.

Îmi e teamă de orice meci, atât timp cât întâlnim un adversar care, chiar dacă nu are niciun punct în momentul de faţă în grupa noastră, să ştiţi că a avut meciuri în care a dominat şi a avut momente de dominare în faţa oricărui adversar. Inclusiv noi, la Cluj, am avut momente în care am fost dominaţi, în care s-au apropiat destul de periculos de poarta noastră. E o echipă periculoasă şi datorită gazonului artificial.

Inclusiv ca jucător, experienţa pe care am avut-o când am venit aici şi am jucat în 2008 – şi am câştigat mi se pare cu golul lui Cociş, în minutul 50…. Nu a fost uşor nici acel meci, nici ultimul. Important este ceea ce le-am transmis de luni jucătorilor, să avem atitudine, să respectăm adversarii şi să ştim ce trebuie să jucăm în aceste meciuri“, a spus Cosmin Contra, în cadrul unei conferințe de presă.

📽 Cosmin Contra şi Ciprian Tătăruşanu vorbesc înaintea partidei cu Insulele Feroe, de mâine seară, ora 19:00, în direct la PRO TV şi Radio România ActualitățiLiveblog FORZA TRICOLORII 👉 bit.ly/ROU_oct#HaiRomania🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 11 octombrie 2019

Selecționerul nu ia în calcul să menajeze anumiți jucători pentru meciul mai dificil cu Norvegia de pe Arena Națională. Cu toate acestea, la ‘dublele’ anterioare, ‘Guriță’ a schimbat 4-5 jucători între cele două meciuri jucate la trei zile. 

Am lucrat în această săptămână cu gândul în primul rând la meciul din Feroe, dar e clar că fiind o echipa nordică, fiind o echipă care joacă cam acelaşi stil ca Suedia şi Norvegia, toate antrenamentele sunt şi pentru ceea ce se va întâmpla marţi şi cred că dacă mâine va ieşi un joc reuşit, vom avea mai multă încredere pentru meciul de marţi.

Voi încerca să bag cel mai bun ’11’ pe care îl am în momentul de faţă. Nu mă gândesc la meciul cu Norvegia. Cei din Feroe au demonstrat în toate meciurile pe care le-au jucat aici că pot pune în dificultate orice adversar. Important este ce atitudine vom avea noi, abordarea pe care o vom avea. Şi dacă noi vom aborda cum trebuie acest meci şi vom avea o mentalitate sănătoasă sunt sigur că vom câştiga cele trei puncte“, a mai declarat Cosmin Contra.

6⃣ puncte din "dubla" cu Feroe și Norvegia e obiectivul celor 24 de tricolori convocați de Cosmin Contra❗👉 bit.ly/30N5Aci #HaiRomania 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 4 octombrie 2019

Spynews.ro