VIDEO | Colegul lui Ronaldo de la Juventus vrea să ducă naționala României la Euro

Radu Drăgușin (1,90 metri), apărătorul torinezilor, este stâlpul defensivei “tricolorilor” U17 care astăzi încep drumul către turneul final din Irlanda, din mai 2019.

Componenții echipei României U17 își doresc să fie “noua Generație de Aur ” a fotbalului de la noi. Pentru asta, însă trebuie să ajungă mai întâi la un turneu final. Iar primul pas îl fac azi, în Ungaria, acolo unde “tricolorii” pregătiți de Daniel Mogoșanu vor întâlni Ungaria. La 3 octombrie vor juca cu Serbia și, ultimul meci al grupei, trei zile mai târziu, cu Lituania.

Din teren, românii sunt conduși către european de cel mai disputat jucător sub 17 ani din ultima vreme: fundașul Radu Drăgușin. Provenit dintr-o familie de mari sportivi (mama – Svetlana Dragușin a jucat baschet în echipa naționala, iar tatăl Dan Drăgușin – a jucat volei), fundașul naționalei are 1.90 metri la 16 ani.

Căpitanul României a fost dorit în vară de PSG, Bordeaux și Juventus, iar torinezii au avut câștig de cauză pentru 250.000 de euro, astfel că Drăgușin, de la Regal București, a ajuns coleg cu cel mai tare fotbalist al lumii, Cristiano Ronaldo.

“Suntem încrezători în șansele de a merge mai departe în faza următoare a calificărilor. Ne simțim pregătiți să înfruntăm orice adversar, nu ne temen de nimeni. Simțim că putem fi următoarea Generație de Aur. Transferul la Juventus mi-a dat multă încredere, m-a chimbat un pic, văd fotbalul ușor diferit.

Lumea la Torino se poartă foarte bine cu mine, am început să mă descurc și cu limba italiană. Abia aștept să-l cunosc pe Ronaldo, pentru că nu am apucat, îi voi cere să facem o poză și să-mi de un autograf. Faptul că mă antrenez și evoluez la același club ca și el îmi dă un sentiment incredibil și o mare mândrie” – Radu Drăgușin, căpitan România U17.

Citește și VIDEO LIVE BLOG | Simona Halep – Ons Jabeur, în primul tur la Beijing

Oamenii din jurul naționalei știu cât de importante sunt încurajările pentru juniorii U17, așa că actuali sau foști fotbaliști au dorit să-i motiveze pe elevii lui Mogoșanu. Fostul portar Bogdan Lobonț și Lucian Sânmărtean, acum manager general al loturilor de juniori ale României, le-au vorbit “tricolorilor” mici înainte de plecarea spre Ungaria.

Avem adversari dificili, dar formăm o echipă bună și sper să ne calificăm mai departe și, apoi, la EURO. Știm că este un moment important în cariera noastră, ne-au încurajat și foști jucători importanți ai naționalei, Lucian Sănmărtean, Bogdan Lobonț, lucru care ne motivează în plus”. – Alexi Pitu, mijlocaș România U17

Lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu:

Portari: Răzvan Sava (Juventus Torino), Raul Opric (CFR Simeria), Alexandru Tătaru (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti)

Fundași: Darius Grosu (Viitorul), Mădălin Pascu (Sportul Chișcani), Radu Drăgușin (Juventus Torino), Daniel Vita (Academia Puskas), Denis Bolenyi (FCSB), Ștefan Stefanovici (Juniorul Vaslui), Luca Florică (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti); Alexandru Chilili (Voluntari)

Mijlocași: Constantin Grameni (Viitorul), Botond Szondi (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Iana (U Craiova 1948 Club Sportiv SA), Alexi Pitu (Viitorul), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Ianis Stoica (FCSB);

Atacanți: Toni Suciu (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Theodor Corbeanu (Wolverhampton), Louis Munteanu (Viitorul)

Care este sistemul de calificare

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe și cele mai bune patru locuri doi se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Anglia și Germania. Turul de Elită se va disputa în martie 2019. La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 8 grupe, alături de șapte dintre ocupantele locurilor doi și țara gazdă, Irlanda, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în mai 2019.