VIDEO | Cleveland Cavaliers s-a calificat în finala NBA, pentru al patrulea an la rând

Cleveland Cavaliers s-a calificat din nou în finala NBA, pentru al patrulea an consecutiv, după ce a trecut în meciul decisiv de Boston Celtics, scor 87-79. Echipa antrenată de către Tyronn Lue încearcă să câștige cel de-al doilea trofeu din istorie.

Înaintea meciului 7 de la Boston, scorul general era 3-3. Celtics, echipa cu cele mai multe titluri în NBA (17), pornea ca favorită.

Boston Celtics a început bine și a câștigat clar primul sfert (26-18), dar Cleveland Cavaliers a dominat restul meciului (21-17, 20-13, 28-23). La mijlocul sfertului patru, formația din Boston avea un punct avans, scor 72-71.

LeBron James (Cleveland Cavaliers) a fost MVP-ul partidei, cu 35 de puncte, 9 pase decisive și 15 recuperări. Jeff Green a contribuit cu 19 puncte și 8 recuperări pentru formația învingătoare.

De la Boston Celtics s-au remarcat Jayson Tatum (24 de puncte, o pasă decisivă, 7 recuperări) și Marcus Morris (14 puncte, 2 pase decisive, 12 recuperări).

În cealaltă semifinală a play-off-ului NBA, Houston Rockets și Golden State Warriors sunt la egalitate, scor 3-3. Partida decisivă va avea loc marți noapte, la Houston. Golden State Warriors este campioana en titre a ligii nord-americane de baschet masculin.