Americanca Chris Evert, primul lider mondial din istoria tenisului feminin, crede că Simona Halep nu va reuși să se mențină pe locul 1 WTA în 2019. Evert consideră că sezonul actual a fost unul epuizant pentru româncă, iar cehoaica Karolina Pliskova ar putea să-i ia locul în frunte.

Halep (27 de ani) a încheiat al doilea an consecutiv pe locul 1 WTA. În 2018, constănțeanca a câștigat primul ei turneu de Mare Șlem, pe zgura de la Roland Garros. Se adaugă trofee la Shenzhen (China) şi Montreal, dar și finale la Openul Australiei, Roma şi Cincinnati (SUA).

Deși nu a participat la Turneul Campioanelor din cauza unei accidentări la spate, Simona are cel mai bun procentaj de victorii în circuitul WTA în 2018, 80,7%. A participat la 17 turnee, a obţinut 46 de victorii şi a pierdut 11 partide.

Halep a fost aleasă ‘Jucătoarea anului’ și ‘Campioana Mondială ITF’, primind și trofeul pentru ‘Lovitura anului’.

Halep trebuie să muncească foarte mult, pentru că nu are nicio lovitură puternică, decisivă, dar se bazează pe un joc solid, constant. A consumat foarte multă energie în acest an, a jucat multe meciuri de trei seturi, a ieșit din încurcătură în multe momente. Au fost și multe dezamăgiri, dar Openul Franței a fost încântător pentru ea.

Cred că Pliskova va termina anul 2019 pe primul loc. Depinde foarte mult de angajamentul ei în meciuri. Oricum, este greu să aleg pe cineva. Asta ne arată că nu există cineva care să domine, sunt multe jucătoare bune. Halep a fost pe primul loc în ultimii doi ani și nu cred că mai poate rezista„, a spus Evert pentru site-ul WTA.

Chris Evert a ocupat locul 1 în lume timp de 260 de săptămâni – a patra cea mai lungă perioadă din istoria WTA –, a câștigat 18 titluri de Mare Șlem și 157 de trofee la simplu în total.