VIDEO | CFR Cluj nu a jucat la egal cu Celtic! Deac: “Ne-am zis un singur lucru, să facem istorie”

CFR Cluj avea nevoie de un egal cu Celtic Glasgow pentru a se califica în 16-imile de finală ale Europa League. Campioana României a câștigat cu 2-0 și a stabilit un record de puncte în competițiile europene pentru echipele autohtone – 12. Ciprian Deac a declarat că factorul fizic este extrem de important în Europa League.

În Gruia, Burcă (49′) și Djokovic (70′) au înscris pentru ardeleni. CFR Cluj a încheiat pe locul doi în grupă, după Celtic.

A fost o victorie mare, dar ținând cont de unde am plecat e și mai dulce victoria. Nu e ușor să pleci din primul tur și să joci atâtea meciuri. Nivelul din România nu se compară cu ce se joacă în Europa și aceste meciuri ne storc din punct de vedere fizic.

Înaintea meciului, ne-am uitat unul la altul și ne-am zis un singur lucru: să facem istorie! Nu am abordat meciul la egal şi nu ne-am bazat pe ce se întâmplă dincolo. Ne-am dorit să câştigăm, să nu mai depindem de nimeni.

Celtic este o echipă foarte bună, e bine că am reuşit să o blocăm şi să câştigăm. Lucrăm foarte mult faze fixe, mă doare piciorul de cât am exersat de când a venit Mister (n.a. – Dan Petrescu).

Nu prea avem timp de odihnă și să petrecem, ne așteaptă luni un meci foarte important, cu liderul.

Nu vreau să aducem o echipă mare, să facem doar un act de prezență. Vrem să ajungem cât mai sus“, a spus Ciprian Deac la finalul partidei.

clasament final