Simona Halep poate beneficia de un parcurs accesibil la Wimbledon, după ce șase dintre primele zece jucătoare ale lumii au fost eliminate. Românca, aflată pe locul 1 WTA, va juca în turul trei împotriva taiwanezei Su-Wei Hsieh (locul 48 WTA).

Halep (26 de ani) a câștigat singura confruntare cu Hsieh (32 de ani), în 2013, în primul tur al turneului de la Cincinnati (scor 6-7, 6-1, 6-2).

Este foarte talentată și are un joc foarte dificil. Dă cu două mâini ambele lovituri. Cum am spus, pe iarbă orice se poate întâmpla. O să încerc să fiu agresivă, să merg spre fileu cât se poate de mult și să fiu curajoasă … adică să lovesc toate mingile, să joc inteligent. Sunt sigură că din deplasare i-ar fi mai greu să dea cu două mâini„, a spus Simona la conferința de presă.

Su-Wei Hsieh a câștigat doar două titluri WTA la simplu, dar a fost lider mondial la dublu și are în palmares 20 de trofee (unul la Wimbledon și unul la Roland Garros).

Meciul dintre Simona Halep și Su-Wei Hsieh, în turul trei la Wimbledon, va avea loc sâmbătă.

Dacă se va califica în runda următoare, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Dominika Cibulkova (Slovacia, locul 33 WTA) – Elise Mertens (Belgia, locul 15 WTA).

Conferința de presă a Simonei Halep după victoria din turul 2 la Wimbledon

Simona Halep R2 Press Conference after defeating Saisai Zheng. (Romanian)

Simona Halep R2 Press Conference after defeating Saisai Zheng.(Romanian)#Wimbledon

Publicată de WTA Romania pe Joi, 5 Iulie 2018