VIDEO | Ce performanță! Bianca Andreescu a câștigat primul ei trofeu din carieră la Indian Wells

Bianca Andreescu (60 WTA) a câștigat primul ei trofeu din carieră la doar 18 ani! Sportiva canadiană de origine română a învins-o pe Angelique Kerber (8 WTA) în finala turneului de la Indian Wells, scor 6-4, 3-6, 6-4!

Tânăra sportivă s-a impus după un meci care a durat 2 ore și 18 minute. În urma acestei victorii, Andreescu și-a asigurat locul 24 WTA, dar și un loc în istorie: a devenit cea mai tânără campioană la Indian Wells din 1999 încoace!

Bianca va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA!

“Vreau să o felicit pe Angelique Kerber pentru modul în care a jucat toată săptămâna, a fost o onoare pentru mine să împart același teren cu tine, ești o inspirație. Sper ca exemplul meu să fie urmat și de alți tenismeni tineri!
E un rod al muncii mele extraordinare de ani de zile. Felicitări speciale și fizioterapeuților, fără voi cred că aș fi acum în bucăți, pe jos. Echipa mea, sunteți atât de speciali! Ați crezut în mine, așa cum au făcut și părinții mei, care s-au sacrificat atât de mult pentru că eu să îmi urmez acest vis.

Pentru toți fanii mei din România vreau să le spun un mesaj special: Mulțumesc că sunteți cu mine și va iubesc!” a declarat Bianca Andreescu după meci.