Raliul Iașiului, penultima etapă a sezonului, i-a asigurat deja lui Simone Tempestini, 24 ani, al treilea titlu de campion absolut din carieră.

Singurul reprezentant al României în Campionatul Mondial s-a impus în Moldova chiar în fața colegului de echipă Bogdan Marișca, campionul național din 2017.

Campionul mondial de juniori din 2016 a câștigat 9 din cele 10 probe ale ediției 2018 a Raliului Iașiului. La final, Bogdan Marișca l-a felicitat cu fair-play pe mai tânărul său coleg de la Napoca Rally Academy.

Cel mai tânăr campion din istoria României (21 ani și 1 lună la primul trofeu), Tempestini Junior a reușit de altfel un sezon impresionant în care și-a surclasat toți adversarii. Pilotul clujean a câștigat 5 din cele 6 etape disputate deja. Ultimul bal va avea loc în octombrie la Sibiu.

Citește și Cornel Dinu e tranșant, după egalul cu Muntenegru! ”La selecție e mare confuzie!”

În plus, Simone are un procentaj fabulos de probe câștigate (74%). Din cele 72 de probe speciale ale campionatului, Tempestini s-a impus în 53, restul piloților câștigând doar 19.

Grație acestui al treilea titlu din carieră, Tempestini urcă la 24 ani pe locul secund în ierarhia all-time a piloților aflați în activitate după legendarul Titi Aur (8 titluri). Doar veteranii Dan Gîrtofan (50 ani) și Bogdan Marișca (48 ani) se mai pot lăuda cu 2 tiluri naționale.