Naționala feminină de tenis de masă s-a întors de la Campionatul European cu medaliile de aur. La Nantes, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu au cucerit titlul european pentru a doua oară consecutiv.

România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.

În finala din Franța, România a învins Portugalia cu 3-0.

2019 ITTF Euros | Winners

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻NO WORDS…🔥#ITTFEuros2019 CHAMPIONS🏆#Romania 🇷🇴🇷🇴🇷🇴 defended their title in #Nantes #DreamTeam

Publicată de European Table Tennis Union pe Duminică, 8 septembrie 2019

Am demonstrat iar că suntem cele mai bune. Meciul a fost foarte greu. Am simțit o altfel de emoție, pentru că trebuia să câștig. Cel mai greu a fost să ne stăpânim emoțiile, presiunea. Pentru mine, cel mai greu meci a fost cel din semifinală, cu Polonia. Antrenorul Poloniei era antrenorul meu! Nu-mi permit să sărbătoresc foarte mult, joi am meci„, a spus Eliza Samara.

În finală, fetele s-au autodepășit. Fiecare și-a știut dinainte scopul, intrăm și câștigăm fiecare meci. Ne-am apărat trofeul. Au fost șase țări cu câte două jucătoare din China și noi am reușit să punctăm decisiv în fiecare partidă. În afara mesei de joc sunt marile probleme, fiecare jucătoare are strategia ei„, a spus Viorel Filimon, antrenorul României.

După Minsk, unde am pierdut în finală, eram supărați. Ne propusesem de acolo să arătăm lumii că avem o echipă deosebită, care poate să obțină o medalie la Jocurile Olimpice. Ar fi un record o triplă. Fetele sunt destul de motivate, își doresc acest lucru. Dar avem întâi Jocurile Olimpice de la Tokyo, acesta este obiectivul nostru„, a declarat Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.