6-1, 6-3: GAME SET ȘI MECI!!! Victorie superbă a Simonei Halep și suntem în finala de la Wimbledon.

Simo e la prima finală din carieră la turneul englez! 

6-1, 5-3! Simo închide cu as și e la un game de calificarea în finala de la Wimbledon! 

6-1, 4-3! Moment important în semifinală. Simona reușește break-ul!

6-1, 3-3: Cel de-al treilea  game fără punct pierdut reușit de Halep pe propriul serviciu!

6-1, 2-3. Svitolina își face game-ul cu emoții. Simo a fost aproape de break.

6-1, 2-2. Registru total schimbat față de primul set! Halep își face din nou serviciul la zero. Un singur punct câștigat de jucătoare pe serviciul adversarei în primele patru game-uri ale setului secund (Simona Halep) 

6-1, 1-2. Svitolina câștigă din nou pe propriul serviciu, fără punct pentru Halep.

6-1, 1-1. Replică perfectă! Simo își face serviciul la zero!

6-1, 0-1. Svitolina câștigă, pe propriul serviciu, primul game al setului secund.

6-1: Simona câștigă primul set după un nou game de mare luptă în care Svitolina a salvat 5 mingi de set! Simo a închis setul cu cel de-al 16-lea „winner”.

5-1: Game senzațional și câștigat la zero pe serviciul Svitolinei! Simo este peste tot și reușește să închidă game-ul cu o lovitură excepțională, după o scurtă grea a adversarei. Halep servește pentru set. 

4-1: Simo alege inspirat, pentru a treia oară, scurta. Halep joacă la un nivel superior adversarei din semifinale, cu excepția game-ului al treilea al setului, pe care l-a pierdut la zero.  

3-1: Simona reușește un nou break. Halep a controlat bine jocul, s-a deplasat perfect și s-a distanțat din nou.

2-1: Break recuperat de Svitolina la zero! Simona a părut deconectată după lupta crîncenă din primele două game-uri

2-0! BREAK Simona, după încă un game maraton! Se joacă de 20 de minute!

1-0: Prim game echilibrat și spectaculos în care Halep a salvat trei mingi de break, dar a făcut și prima dublă greșeală. Simo reușește să câștige un prim game maraton care a durat aproximativ 9 minute!

A început meciul!

Update 15.02: Cele două sportive au intrat pe teren. Va servi Simona Halep.

Update 14.15: Simona Halep (7 WTA) este la un pas de marea finală de la Wimbledon. Sportiva româncă pornește favorită în meciul de astăzi, cu Elina Svitolina (8 WTA).

”Super-Simo” și-a egalat deja cea mai bună performanță din carieră. În 2014, constănțeanca a ajuns tot în semifinale, însă a pierdut împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

Simona Halep (7 WTA) va juca astăzi împotriva Elinei Svitolina (8 WTA) în semifinalele de la Wimbledon. Partida se va disputa de la ora 15:00, ora României.

Meciul a fost programat pe terenul central de la All England Club. Cealaltă semifinală de la Wimbledon, dintre Serena Williams și Barbora Strycova, se va juca după ora 17:00.

Simona a ajuns până în semifinalele de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră, iar sportiva româncă se poate califica în premieră în marea finală. De cealaltă parte, până la ediția din acest an, Elina Svitolina nu reușise să treacă de faza optimilor de finală la Wimbledon.

Bilanțul confruntărilor Halep – Svitolina este 4-3 pentru sportiva din Ucraina. Simona a câștigat singura partidă din 2019, în semifinale la Doha. Va fi primul duel pe iarbă.

Mats Wilander, expert Eurosport și câștigător de 7 ori al unui trofeu de Grand-Slam, este de părere că Simona pornește cu prima șansă în meciul de mâine. Specialistul a precizat că sportiva româncă este superioară Svitolinei și poate câștiga trofeul:

”După ce am văzut până acum, o să spun că acest meci ar trebui să fie la îndemână pentru Halep. Simona este mai bună la orice capitol, deci Svitolina trebuie să fie creativă.

Simona joacă minunat. Singura mea îngrijorare este faptul că nu a jucat împotriva unei adversare puternice. A jucat împotriva unor oponente inferioare ei. Nu este greu să îți dai seama ce va face Halep împotriva Svitolinei. Ea poate câștiga trofeul de la Wimbledon.” a declarat Mats Wilander.

Simona a cedat un singur set până acum la Wimbledon, în duelul 100% românesc cu Mihaela Buzărnescu, din turul secund. Tenismenele pe care le-a învins Halep pentru a se califica în semifinale sunt: Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Viktoria Azarenka, Cori Gauff și Shuai Zhang.

Adversara sportivei românce, Svitolina, a pierdut doar două seturi în cadrul acestui turneu. Sportivele de care a trecut Elina pentru a ajunge în semifinale sunt: Daria Gavrilova, Margarita Gasparyan, Maria Sakkari, Petra Martic și Karolina Muchova.