VIDEO BLOG | Bucureștiul, capitala judoului! Franțuzoaicele, câștigătoare în Europa League. SCM Deva a ratat bronzul

UPDATE 16:25 Echipa feminină RSC Champigny a câștigat medaliile de aur în Liga Europa la judo. Scorul la general a fost 3-2. 

judo finala feminin

Ceremonia de premiere poate fi urmărită live AICI.

UPDATE 16:00 A început finala Ligii Europa, între echipele franceze ESBM Blanc-Mesnil și RSC Champigny.

finala judo

UPDATE 15:50 CSM Deva a ratat medaliile de bronz! Echipa rusă Ratiborets Ekaterinburg s-a impus cu 4-1.

Kireeva și Șekerova au adus ultimele două puncte pentru Ratiborets.

kireeva

ratiborets victorie

ratiborets deva

UPDATE 15:46 În meciul cu numărul trei, rusoaica Iulia Poliakova (Ratiborets) a învins-o pe japoneza Shoko Ono (SCM Deva). Scorul a devenit 2-1 pentru echipa din Ekaterinburg. 

Confruntarea a avut nevoie de prelungiri, fiind decisă prin ‘golden score’. Ambele sportive au avut o tactică defensivă.

poliakova ono

2 1 judo 1

UPDATE 15:42 În cea de-a doua confruntare, japoneza Yutaka Kitaoka, reprezentând echipa SCM Deva, a reușit ippon cu Natalia Golomidova din Rusia. Scorul la general este 1-1!

kitaoka

deva ippon

UPDATE 15:38 În prima confruntare, Alexandra Pasca a fost învinsă de Daria Bobrikova. SCM Deva – Ratiborets 0-1! Atmosferă frumoasă în Sala Polivalentă! Spectatorii strigă “România, România”.

UPDATE 15:30 Ultima șansă la medalii pentru sportivii români care au participat la evenimentele din Sala Polivalentă! SCM Deva trebuie să învingă echipa rusă Ratiborets. 

DEVA ratiborets judo

UPDATE 15:25 Echipa franceză SGS Judo a câștigat medaliile de bronz în Liga Europa, după ce a trecut de AJ Limoges din Franța, scor 4-1.

bronz judo

UPDATE 13:12 În cealaltă semifinală, RSC Champigny din Franța a trecut de SGS Judo din Franța, scor 3-0. 

Așadar, ESBM Blanc-Mesnil – RSC Champigny este finala Europa League la feminin. Sesiunea finală de concurs va începe la ora 15:00.

UPDATE 12:53 Din păcate, SCM Deva pierde duelul cu ESBM Blanc-Mesnil din Franța, scor 2-3. În lupta decisivă, Madeleine Malonga a reușit ippon împotriva Cristinei Sârbuleț, după doar 38 de secunde.

SCM Deva va participa în recalificări, pentru o ultimă șansă la medaliile de bronz.

UPDATE 12:51 Explozie de bucurie în Sala Polivalentă! Araki s-a impus prin ippon cu Pinot, iar confruntarea SCM Deva – ESBM Blanc-Mesnil se va decide în ultima confruntare. Acum este 2-2.

UPDATE 12:48 La categoria 70 de kilograme, Japoneza Honoka Araki (SCM Deva) și franțuzoaica Margaux Pinot (ESBM) sunt față în față pe tatami.

UPDATE 12:45 Din păcate, Crina Marton pierde rapid lupta cu franțuzoaica Manon Deketer. Ippon după doar 20 de secunde! ESBM Blanc-Mesnil – SCM Deva 2-1

UPDATE 12:43 SCM Deva egalează situația la general, 1-1. Kitaoka a produs surpriza, reușind un ippon cu Priscilla Gneto.

UPDATE 12:40 În cea de-a doua confruntare, japoneza Yutaka Kitaoka, reprezentând echipa SCM Deva, o înfruntă pe franțuzoaica Priscilla Gneto, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice.

UPDATE 12:37 Franțuzoaica Gneto a învins-o pe românca Pasca prin ippon. ESBM – SCM Deva 1-0.

UPDATE 12:30 În prima confruntare, Alexandra Pasca (SCM Deva) se va lupta pe tatami cu Astride Gneto (ESBM), la categoria 52 de kilograme.

UPDATE 12:20 SCM Deva s-a calificat în semifinalele Europa League, acolo unde va înfrunta o altă echipă franceză, ESBM Blanc-Mesnil.

UPDATE 12:00 În faza sferturilor de finală, SCM Deva va înfrunta echipa franceză Limoges.


România nu a cucerit nicio medalie după două zile de întreceri la judo în Sala Polivalentă din Capitală. Duminică vor avea loc meciurile pentru medalii din Europa League la feminin.

România este reprezentată de fetele de la SCM Deva în ultima zi a competiţiei cu premii de peste 200.000 de euro. 

Confruntările pot fi urmărite în direct pe canalul de Youtube al Federației Europene de Judo.

Finala masculină din Europa League la judo a fost câştigată de o echipă din Georgia.