Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 22 WTA) revine pe teren după o pauză de două luni cauzată de o accidentare la umăr, în turneul de la Miami. Andreescu participă la Roland Garros, deși zgura nu este suprafața ei preferată.

Simona Halep (locul 3 WTA) a avut numai cuvinte de laudă despre Bianca și a vorbit despre potențialul ei de a ajunge în topul tenisului feminin mondial.

View this post on Instagram

day off in Paris 😍

A post shared by Bianca (@biancaandreescu_) on

11 victorii și 5 înfrângeri este bilanțul Biancăi Andreescu (18 ani) pe zgură în cariera de până acum. Canadianca joacă în premieră pe tabloul principal la Roland Garros.

Cehoaica Marie Bouzkova (20 de ani, locul 121 WTA) va fi prima adversară pentru Bianca Andreescu la Paris.

Am auzit că a făcut pauză câteva turnee pentru că a fost accidentată, deci nu va fi uşor pentru ea să revină foarte puternică, dar are timp suficient, e foarte tânără, e foarte puternică. Cred că e puternică mental, aşa că o văd într-o poziţie bună şi cred că viitorul ei va fi foarte bun„, a spus Simona Halep.

Bianca Andreescu face un sezon de excepție, cu trofee la Indian Wells și Newport Beach și finală la Auckland. Are 31 de victorii și doar 4 înfrângeri în 2019.