Bianca Andreescu (locul 24 WTA) a abandonat în setul doi al partidei cu estona Anett Kontaveit (19 WTA), din optimile de finală ale turneului de la Miami, SUA. Canadianca de origine română a acuzat probleme la umărul drept, pe fondul unei serii lungi de meciuri.

Partida s-a oprit la scorul de 6-1, 2-0 pentru Kontaveit. Anterior, Andreescu a cerut de două ori intervenția fizioterapeutului.

Bianca Andreescu (18 ani) a întrerupt o serie de 10 victorii în circuitul WTA, parcurs încununat cu succesul de la Indian Wells.

Am încercat să mă tratez cât se poate de bine. Am crezut că voi fi bine, dar lucrurile s-au înrăutățit odată ce meciul a avansat. Am jucat foarte multe meciuri și probabil că este modul prin care corpul meu mi-a transmis <Suficient!>. Este dezamăgitor, dar este un element care face parte din acest sport. Am fost destul de supărată azi, nu m-am gândit la parcursul fantastic de la Indian Wells. Dar acum pot să spun că sunt foarte mulțumită de ce am realizat.

A fost o perioadă incredibilă, o poveste de Cenușăreasa… un vis devenit realitatea. Acum mă duc acasă și vreau să mă relaxez, să absorb tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Am nevoie de o pauză, dar voi juca la Fed Cup. Zgura este una dintre suprafețele mele preferate, este mai ușor și pentru corp„, a spus Bianca Andreescu la conferința de presă.

Săptămâna viitoare, canadianca de origine română va urca pe locul 23 WTA, cea mai bună clasare din carieră.