Surik, băiatul fostului fotbalist de la Rapid și Steaua, a debutat cu gol pentru „tricolorii” U15!

Se spune că aschia nu sare departe de trunchi, iar bărbații din familia Karamyan confirmă zicala. Foștii fotbaliști la Steaua, Rapid sau Poli Timișoara, gemenii din Armenia au băieți care le calcă pe urme. Artiom a plecat în SUA și s-a stabilit în Los Angeles, acolo unde și joacă fotbal fiul său, iar Arman pregătește juniorii de la Chiajna.

Printre ei și fiul cel mare, Surik, jucător care a îmbrăcat deja tricoul echipei naționale. A României, nu a Armeniei! La 14 ani, seniorul lui Arman Karamyan a debutat pentru echipa „tricoloră” într-un meci cu Moldova, partidă în care a și marcat!

„I-a cântat imnul la Piatra Neamț, iar pentru mine a fost și ciudat și impresionant, dar asta este viața…Surik nu este primul care alege altă națională decât cea a țării în care s-a născut. Am simțit niște lucruri pe care nu le pot descrie…A fost important că a dat gol la debutul pentru „tricolori”. Eu am jucat 50 de meciuri pentru echipa Armeniei și am marcat 5 goluri, el la primul meci a reușit și primul gol” – Arman Karamyan, antrenor juniori Concordia Chiajna.

„După golul marcat pentru România am fost foarte fericit, iar tata mi-a spus că am jucat bine și că este mândru de mine. El și unchiul Artiom au fost idolii mei” – Surik Karamyan, atacant naționala U15 a României.

„La antrenament nu țin cont că Surik e fiul meu”

La Chiajna, Arman pregătește o grupă de juniori din care face parte și Surik. Dar acest lucru nu-i oferă un avantaj puștiului! Din contră, spune el, pentru că tehnicianul Karamyan pune multă presiune pe el.

„Pe teren suntem antrenor-jucător, doar acasă suntem tată și fiu. Cer foarte mult de la el, a dovedit că merită să joace, cu multă muncă a ajuns și la lotul național” – Arman Karamyan, antrenor juniori Concordia Chiajna.

Mihai Stoichiță laudă familia Karamyan

Fost antrenor al fraților Karamyan la naționala Armeniei, Mihai Stoichiță s-a arătat încântat de progresul micuțului Surik și i-a urat acestuia să îi calce pe urmele tatălăui său. „Frații Karamyan sunt doi băieți de mare caracter, s-au adaptat foarte bine în fotbalul românesc. Sper ca Surik să ducă mai departe tradiția în familie la cel mai înalt nivel”.