VIDEO | Aşa va arăta noul ‘Santiago Bernabeu’

Real Madrid a făcut publice imaginile cu schimbările pe care stadionul Santiago Bernabeu le va suferi după lucrările care vor începe în 2019. Clubul madrilen va investi 525 de milioane de euro în modernizarea arenei. 

Stadionul inaugurat în 1947 va primi un acoperiş retractabil ultramodern. Printre cele mai spectaculoase îmbunătăţiri se numără un ecran video de 360 de grade, la nivelul superior al arenei. Stadionul va putea găzdui un muzeu cu adevărat somptuos al clubului care deţine 13 trofee UEFA Champions League. Fanii îşi vor putea petrece timpul în restaurantele şi galeriile comerciale amplasate în exteriorul arenei.

Preşedintele Florentino Perez estimează că investiţiile urmează să genereze încasări suplimentare de 150 de milioane de euro pe sezon.

Clubul madrilen îşi doreşte ca lucrările, care vor dura trei ani şi jumătate, să înceapă cel mai târziu la începutul anului viitor. Capacitatea de 81.044 de spectatori nu va fi modificată în urma modernizării.

Unul dintre stadioanele legendare ale Europei, Santiago Bernabeu a fost prima arenă care găzduieşte atât finala Campionatului European (1964) cât şi pe cea a Cupei Mondiale (1982). Stadionul din Madrid a fost gazdă şi pentru patru finale ale Cupei Campionilor Europeni / Champions League, ultima în 2010.