AS Roma a câștigat meciul amical împotriva Barcelonei, scor 4-2, în Statele Unite, în cadrul turneului International Champions Cup. Capitolinii au amintit de calificarea spectaculoasă în semifinalele Ligii Campionilor, în detrimentul catalanilor.

La Arlington, în fața a peste 54.000 de spectatori, Barcelona a deschis scorul în minutul 5, prin Rafinha. Roma a egalat în minutul 34, prin El Shaarawy.

Malcom a reușit primul gol pentru Barca, după transferul de la Bordeaux, în minutul 49. Dar AS Roma a avut un ultim sfert de oră fulgerător. Florenzi (78′), Cristante (83′) și Perotti (86′) au adus victoria pentru ‘Giallorossi‘.

În luna aprilie, AS Roma producea marea surpriză a ediției de Liga Campionilor, eliminând FC Barcelona după o înfrângere cu 4-1 în meciul tur. Pe Olimpico, italienii au câștigat cu 3-0 și au mers în semifinale.

Tot la International Champions Cup, Manchester United a învins Real Madrid cu 2-1 (Sanchez 18′, Herrera 27’/Benzema 45+3′), iar Tottenham a trecut de AC Milan cu 1-0 (N’Koudou 47′).