VIDEO | Arbitrajul de la Gaz Metan – U Craiova, contestat de Crăciunescu: ”Aceste greșeli sunt GRAVE!”

Ion-Crăciunescu

Gaz Metan Mediaș a învins-o, sâmbătă, pe teren propriu, cu 3-2 pe Universitatea Craiova în etapa a opta a Ligii I. În acest meci, arbitrul Andrei Chivulete a acordat patru penalty-uri: trei pentru olteni și unul pentru gazde.

La finalul partidei, fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a făcut radiografia prestației centralului Chivulete.

chivulete medias1

Legat de faza primului penalty acordat, Crăciunescu a declarat: M-am uitat şi eu de multe ori la această fază, nu mi se pare penalty. Eu nu dădeam penalty, a spus Crăciunescu la Digi Sport.

Analiza a continuat cu faza celei de-a doua lovituri de pedeapsă acordată: Acolo este vorba despre o împingere. Jucătorul cu numărul 15 de la Craiova îl împinge pe adversar. Este lovitură de la 11 metri. E adevărat că la loviturile de colţ sunt multe astfel de împingeri, dar aici este clar.”

Din punctul de vedere al lui Crăciunescu, cel mai just penalty acordat este cel din minutul 61, după un fault al lui Marius Constantin:

Aceasta este o fază care nu poate fi discutată. Observăm că jucătorul de la Mediaş împiedică. Este lovitură de la 11 metri, este cel mai clar penalty.

Citește și Un patron din Liga 1 a dat VERDICTUL! ”Bate FCSB, dacă joacă Moruțan!”

Ion Crăciunescu a dat verdictul și pentru al patrulea penalty acordat: ”Mitriţă se scoală ca să joace balonul şi e cu spatele la adversar. Dacă cel care e cu faţa la minge îl vede şi după îl loveşte, este vina lui. Din neglijenţă, el nu mai ţine cont de faptul că ăsta vrea să se ridice. Şi-a asumat riscul şi dacă s-a produs contact, este fault.”

La finalul analizei, Ion Crăciunescu a concluzionat spunând că prestația arbitrului Andrei Chivulete a fost una modestă și nu a ezitat să trimită, din nou, săgeți către Comisia Centrală pentru modul cum se fac delegările: A fost un meci greu, dar aceste greşeli sunt grave. Un penalty dat aiurea, o eliminare dată aiurea… cam multe într-un meci. De ce nu se duce un arbitru FIFA la un meci ca ăsta? De ce se duce Chivulete? Nu trebuia să fie un arbitru FIFA aici? Un arbitru FIFA trebuie să arbitreze ce e mai greu.”, a conchis fostul mare arbitru internațional.