Fostul lider mondial Andy Murray și-a anunțat retragerea din tenis. Scoțianul a făcut anunțul înaintea Australian Open, declarând că ar putea fi ultimul turneu la care participă.

Inclus de specialiști în ceea ce aceștia au numit „The Big Four”, alături de Federer, Nadal și Djokovic, Andy Murray se retrage la 31 de ani. Scoțianul ar vrea să renunțe la carieră la turneul de la Wimbledon, însă a anunțat, cu lacrimi în ochi, că retragerea ar putea să se producă la Australian Open. Andy resimte dureri mari la șold.

„Nu mă simt deloc bine. Am făcut tot ce a depins de mine, însă am dureri mari. Nu mai suport durerea. Nu mai vreau să joc așa. Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea și le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta. Cred că mai pot rezista până la Wimbledon, acolo aș vrea să spun stop. Nu sunt însă convins că o să pot face asta. Acesta ar putea fi ultimul meu turneu”, a declarat Andy Murray.

Ghinionist poate, pentru că face parte din aceeași generație cu marii Federer, Nadal și Djokovic, Murray a câștigat trei titluri de Grand Slam în carieră.

S-a operat la șoldul drept în ianuarie 2018. Avea durerei de mai multă vreme, iar situația s-a înrăutățit după semifinala din 2017 de la Roland Garros, pierdută în fața lui Stanislas Wawrinka, în cinci seturi.

„Am jucat ani buni cu dureri la șold, dar nu m-am putut recupera după acel meci. Nu am garanția că o să mai pot juca vreodată. M-ar ajuta să duc însă o viață normală. Lucrurile minore, să-mi pun șosetele, să mă încalț, sunt un obstacol pentru mine acum”, a mai spus tenismenul.

Andy Murray joacă în primul tur la Australian Open cu  Roberto Bautista-Agut.