VIDEO | Antrenorul Simonei Halep vrea o schimbare majoră în tenis! Cahill: “Sunt prea mulți bani la vârf!”

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, e de părere că există o discrepanță financiară prea mare între fiecare rundă a unui turneu. Acesta consideră că banii din tenis ar trebui împărțiți într-un mod diferit, pentru a putea fi ajutați și sportivii mai slab clasați.

În turneul de la Dubai, câștigat de către Simona Halep, diferența dintre premiile pentru primul tur și pentru optimi a fost de aproape 10.000 de dolari.

Sunt pentru creșterea premiilor la Grand Slam-uri, însa ATP și WTA trebuie să-i ajute și pe jucătorii mai slab clasați. Sunt prea mulți bani la vârf. Premiile se dublează practic cu fiecare rundă. La Dubai, diferenta de bani a fost de patru ori între un sfert de finală și o semifinală“, a scris Darren Cahil pe Twitter.

După triumful de la Dubai – 3-6, 6-3, 7-6(5) în finală cu Elena Rybakina, locul 17 WTA – Simona Halep a intrat în posesia unui cec în valoare de 696.860 de dolari.

În total, sportiva româncă a depășit suma incredibilă de 36 de milioane de dolari obținuți din tenis și ocupă locul 4 într-o ierarhie all-time. Serena Williams, Venus Williams și Maria Sharapova ocupă podiumul în ierarhia celor mai bine plătite jucătoare de tenis all-time.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Magica Steaua! 33 de ani de la câștigarea Supercupei Europei