VIDEO | Angelique Kerber s-a calificat în finală la Wimbledon

Germanca Angelique Kerber (locul 10 WTA) s-a calificat în finala turneului pe iarbă de la Wimbledon, după ce a trecut de letona Jelena Ostapenko (locul 12 WTA), scor 6-3, 6-3.

Partida a durat o oră și șapte minute și a fost controlată autoritar de către Kerber. Angelique a reușit patru break-uri și a cedat o singură dată serviciul, la 5-1 în setul doi (când servea pentru meci).

Kerber a avut o tactică de așteptare în fața unei adversare care joacă extrem de agresiv. Prin urmare, Ostapenko a deținut supremația în privința loviturilor direct câștigătoare (raport 30-10), dar letona a comis foarte multe erori neforțate (36, față de doar 7 pentru germancă).

Angelique Kerber (30 de ani) ajunge pentru a doua oară în carieră în finală la Wimbledon. În 2016, jucătoarea din Germania a pierdut în minimum de seturi în fața americancei Serena Williams.

Pentru accederea în ultimul act al acestui turneu de Mare Șlem, Kerber și-a asigurat 1,26 milioane de euro și 1.300 de puncte în clasamentul mondial.

În cealaltă semifinală a zilei, Serena Williams (locul 181 WTA) joacă împotriva germancei Julia Goerges (locul 13 WTA). În vârstă de 36 de ani, Serena are în palmares 7 trofee la Wimbledon.