RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Americanca Simone Biles rescrie istoria gimnasticii! Număr record de titluri mondiale

Americanca Simone Biles a cucerit medalia de aur la sărituri în cadrul Campionatului Mondial de gimnastică de la Doha, Qatar. La doar 21 de ani, Biles și-a trecut în palmares titlul mondial cu numărul 13, un record absolut.

Biles a obținut 15,366 puncte. Podiumul a fost completat de către Shallon Olsen (Canada, 14,516 p) şi Alexa Moreno (Mexic, 14,508 p).

Campioană olimpică la sărituri, Biles nu mai câştigase titlul mondial în această probă, unde a luat argintul în 2013 şi 2014 şi bronzul în 2015. 

Simone Biles deţine recordul de titluri mondiale în gimnastica artistică feminină – 13, devansând-o pe rusoaica Svetlana Horkina, care are 9 medalii de aur.

Gimnasta americană nu a mai concurat după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. În luna ianuarie a acestui an, a dezvăluit că s-a numărat printre gimnastele abuzate de fostul medic al lotului feminin al SUA, Larry Nassar.

Delegaţia României a încheiat Campionatul Mondial cu următoarele rezultate: locul 21 în calificările masculine pe echipe, locul 13 în calificările feminine pe echipe, Andrei Muntean – locul 22 în finală la individual-compus, Denisa Golgotă – locul 17 în finala similară feminină.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare