Cu un deceniu petrecut în campionatul francez (perioadă în care a obținut 4 titluri și 2 cupe ale Franței) și fost jucător la Montpellier (actuala deținătoare a trofeului Ligii Campionilor), Sorin Toacsen este unul dintre handbaliștii români care au scris istorie în Hexagon.

În ciuda palmaresului impresionat al reprezentativei „cocoșului galic”, actualul director tehnic al loturilor naționale masculine spune că România poate furniza surpriza în fața Franței pe 28 octombrie la Cluj-Napoca în cel mai tare meci al tricolorilor din ultimii ani.

Citește și Rednic, exuberant înaintea partidei cu Dunărea Călărași: ”Avem cel mai bun lot din Liga 1”

România vrea la Europene după 22 de ani

România caută calificarea la Campionatul European după 22 de ani. Naționala țării noastre a mai participat de două ori la această competiție: în 1994, când a terminat pe locul 11, și în 1996, când s-a clasat pe 9. În actualele preliminarii, România face parte din grupa a 6-a, alături de Franța, Portugalia și Lituania. Primele două clasate și cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3 din cele 8 grupe obțin calificarea la turneul final, care va avea loc în 2020, în Suedia, Austria și Norvegia.

Lotul României pentru meciurile cu Portugalia și Franța

Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Tudor Stănescu (Steaua).
Extremă dreapta: Valentin Ghionea (Sporting CP), Gabriel Bujor (Dunărea Călăraşi).
Inter dreapta: Demis Grigoraş (Tatabanya), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Javier Humet (Steaua).
Pivoţi: Vlad Rotaru (CSM Bucureşti), Andras Szasz (Dinamo).
Centru: Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare), Cristi Fenici (Poli Timişoara), Călin Căbuţ (Minaur Baia Mare).
Extremă stânga: Alin Roşu (Steaua), Chike Onyejekwe (CSM bucureşti).
Inter stânga: Gabriel Burlacu (Suceava), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti), Dan Racoţea (Wisla Plock), Robert Militaru (CSM Bucureşti).