Alexandru Stan a fost transferat de FCSB de la Astra Giurgiu pentru a rezolva problemele din banda stângă a apărării. Fostul căpitan al giurgiuvenilor a declarat că a fost visul lui din copilărie să joace pentru roș-albaștri.

Stan (29 de ani) a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu vicecampioana României și a fost inclus pe lista pentru play-off-ul Europa League.

A fost o surpriză plăcută. Ieri eram pe drum spre Giurgiu şi am fost sunat de domnul Argăseală să vin la Bucureşti înapoi. A fost visul meu de mic copil să ajung la Steaua și mă bucur foarte mult că Dumnezeu m-a ajutat. L-am recunoscut pe domnul Argăseală, am mai vorbit cu dânsul, i-am recunoscut şi vocea. Pe domnul Gigi Becali, când m-a sunat, nu l-am recunoscut. Nu aveam nici semnal, eram pe Centură şi când mi-a spus cine e n-am înţeles prima oară.

Probabil după meciul lor din Europa League s-a discutat, nu ştiu mai multe detalii. S-a rezolvat foarte repede, n-a fost nicio problemă din partea mea. Nu era mare lucru de discutat, nu a durat mult. Dacă stau să privesc ultimele trei sezoane, am jucat foarte bine, am fost căpitanul echipei Astra Giurgiu, mă aşteptam să merg la o echipă mai bună, cu pretenţii mai mari„, a spus Stan în cadrul unei conferințe de presă.

 

Alexandru Stan a dezvăluit că a primit deja prima misiune la FCSB, din partea atacantului Raul Rusescu.

Am fost primit bine. Pe majoritatea jucătorii îi cunosc. Sunt prieten cu Filip și cu Junior Morais. Dar de azi înainte o să fiu prieten cu toți. Chiar Raul (Rusescu) mi-a spus că trebuie să mergem la film, să plătesc. Îi zic: <Vezi că eu am venit de la Astra, n-am luat banii de două luni şi e cam greu>. Dar asta este, dacă aşa s-a procedat aici, trebuie să fac la fel„, a mai declarat Stan.

„Sunt foarte pregătit să joc”

Noua achiziție a FCSB a comentat și ‘dubla’ cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League: „Orice e posibil, în fotbal se pot face minuni. Până la urmă jucăm cu Rapid Viena. O să fie un meci foarte greu, dar eu cred că avem şanse destul de mari. Sunt foarte pregătit să joc. Momcilovici este accidentat, Junior este suspendat și probabil că eu voi juca„.

Alexandru Stan a precizat că vrea să ajungă la echipa națională după transferul la FCSB. „Acum doi ani, am fost în vederile domnului Daum, n-a fost să fie. Întotdeauna m-am gândit la echipa națională. Depinde în primul rând de mine„, a declarat fundașul.

Alexandru Stan a jucat pentru Astra Giurgiu din 2015, înregistrând 158 de apariții. 750.000 de euro este cota de piață a fundașului, care poate evolua și în banda dreaptă.

În prezent, FCSB are doi fundași stânga, Junior Morais și Marko Momcilovici, dar sârbul va reprezenta o soluție pentru postul de fundaș central, acolo unde Nicolae Dică se poate baza doar pe Bogdan Planic și Mihai Bălașa.

Primele declaratii ale lui Alexandru Stan dupa ce a semnat cu FCSB.

Publicată de FCSB pe Sâmbătă, 18 August 2018