Daniel Natea, 26 de ani, s-a oprit în turul doi la Mondialele de judo de la Baku, completând o participare destul de slabă a tricolorilor în probele individuale la competiția din Azerbaidjan.

Daniel Natea, cel mai puternic judoka român și ultimul reprezentant al delegației tricolore la Mondialel de la Baku, a izbutit să treacă de primul tur la categoria 100+ kilograme, învingându-l pe letonul Raivis Cakstins.

Citește și Dezvăluiri șocante! Alibec riscă să facă infarct!

”Greul” Natea, care are în palmares un bronz la Campionatele Europene, obținut în 2016, în Rusia, la Kazan, nu a reușit, însă, să treacă de turul doi, fiind răpus de georgianul Guram Tuşişvili, care a ajuns până în semifinale.

România a participat cu şase judoka în probele individuale la Mondialele de la Baku, însă niciunul dintre ei nu a reușit să cucerească vreo medalie sau să ajungă măcar până în sferturile de finală.

Este vorba de Alexandru Raicu (73 kg), Daniel Natea (+100 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Corina Ştefan (57 kg) şi Ştefania Adelina Dobre (63 kg).

În ultima probă a concursului din Azerbaidjan, cea mixtă pe echipe, România va fi reprezentată de Corina Ștefan (57 kg), Ştefania Adelina Dobre (70 kg), Alexandra Mazilu (+70 kg), Alexandru Raicu (73 kg), Eduard Şerban (90 kg) şi Daniel Natea (+90 kg). Tricolorii vor întâlni în primul tur, mâine, echipa Turciei, iar dacă se vor impune vor da peste puternica națională a Coreei.