Căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, a anunțat jucătoarele pentru partida cu Cehia!

Partida din primul tur al Grupei Mondiale este programată în perioada 9-10 februarie 2019, la Ostrava. Deținătoarea trofeului, Cehia, nu se va baza pe Petra Kvitova (2 WTA). Jucătoarea a anunțat că nu va juca pentru echipa de Fed Cup prin intermediul antrenorului ei, Miroslav Cernosek.

Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu, (28 WTA), Irina Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) şi Monica Niculescu (100 WTA) sunt cele 5 jucătoare care vor juca împotriva Cehiei!

”Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componenţă jucătoarea nr. 2 şi nr. 5 în lume, la simplu, şi nr. 1 şi nr. 2 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite şi sănătoase este clar că avem o şansă bună.” a declarat Florin Segărceanu.

Cehia a câştigat ultima confruntare directă cu România, scor 3-2, în 2016.

Publicată de Federaţia Română de Tenis pe Miercuri, 30 ianuarie 2019