Dublul format din Sorana Cîrstea și iberica Sara Sorribes Tormo a produs o surpriză la Roland Garros. Cele două s-au calificat în optimile de finală ale Openului Franței, după ce au învins perechea ruso-cehă Svetlana Kuznețova/Lucie Safarova, scor 6-3, 6-2.

În partida de pe Terenul 3, Kuznețova și Safarova porneau ca favorite clare, prin prisma experienței superioare și a faptului că sportiva din Cehia este campioana en titre la Roland Garros în proba de dublu, alături de americanca Bethanie Mattek.

În cele 76 de minute de joc, Cîrstea și Sorribes Tormo au dominat clar și au cedat o singură dată serviciul, deși au comis 9 duble greșeli.

În runda următoare, Sorana Cîrstea și Sara Sorribes Tormo vor juca împotriva învingătoarelor din partida Anabel Medina-Garrigues/Arantxa Parra-Santonja (ambele din Spania) – Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Yang (Taiwan/China), favorite 8.

Sorana Cîrstea (28 de ani) ocupă locul 89 WTA în clasamentul mondial de dublu, iar Sara Sorribes Tormo (21 de ani) se află pe poziția 86 WTA la dublu.

Românca și iberica au jucat doar cinci meciuri împreună până acum, iar în primul tur la Roland Garros au produs o altă surpriză, eliminând perechea Jelena Ostapenko/Elena Vesnina (Letonia/Rusia). Vesnina este a doua jucătoare a lumii în ierarhia de dublu.

Sorana Cîrstea a părăsit prematur competiția de simplu de la Paris, fiind învinsă în primul tur de către australianca Daria Gavrilova (locul 25 WTA), scor 6-4, 6-7 (4), 3-6.