Recitalul dat de Ajax Amsterdam pe Santiago Bernabeu a însemnat mai mult decât o revenire istorică în sferturile de finală UEFA Champions League. La câteva ore după ce lăncierii au trecut de Real Madrid, acţiunile clubului au explodat la bursă.

Acţiunile clubului Ajax au crescut la bursa din Amsterdam cu un zece la sută fără precedent în dimineaţa care a urmat succesului de pe Santiago Bernabeu. După înfrângerea din meciul tur, 1-2 cu Real Madrid, preţul acţiunilor scăzuse cu două procente.

După 4-1 pe Bernabeu, acţiunile au cunoscut o creştere istorică de zece procente în câteva ore. Preţul unei acţiuni la clubul olandez a ajuns să coste 17 euro!

La polul opus al impactului rezultatelor sportive se situează Juventus. După ce au pierdut la Madrid, în meciul tur cu Atletico, italienii s-au confruntat cu o scădere record a valorii acţiunilor. Cu 11 procente au scăzut acţiunile clubului italian după 2-0 pentru Atletico.

Succesul obţinut de Ajax Amsterdam este unul uluitor când se iau în calcul diferenţele de buget dintre Real Madrid şi clubul olandez. Gareth Bale câştigă într-un sezon 28 de milioane de euro, atât cât primesc în total toţi jucătorii lui Ajax de la prima echipă, echipa a doua şi tineret.