Victor Piţurcă îl laudă pe Rădoi, dar are şi un reproş: “Aş fi vrut să îl văd aşa!”

Mirel Rădoi i-a câştigat încrederea lui Victor Piţurcă! Selecţionerul cu cele mai bune rezultate din istoria modernă a primei reprezentative crede că Rădoi poate obţine performanţe importante pe banca naţionalei. 

Rădoi are stofă de selecţioner! Este concluzia lui Victor Piţurcă după primele două meciuri ale naţionalei sub comanda fostului său jucător.

“Era un lider, vorbea, de aceea l-am făcut căpitan la Steaua la vârsta de 18 ani. A avut şansă, a venit după Isăilă care lăsase o echipă bună şi a făcut rezultate la tineret, a obţinut performanţe şi este meritul său, iar eu cred că va fi un selecţioner bun. Spun asta pentru că am şi stat de vorbă cu el, am şi văzut în astea două meciuri cum poate schimba dintr-o latură în alta, să schimbe o echipă care nu a fost grozav alcătuită, şi a făcut schimbări importante” – a declarat Piţurcă la Digi Sport.

Fostul selecţioner a avut şi un reproş pentru Rădoi. Se leagă de finalul meciului cu Irlanda de Nord, în care tricolorii au scăpat printre degete o victorie pe care o aveau în mână.

“Ce aş vrea să îi transmit lui Mirel, este legat de comportamentul lui la sfârşitul meciului cu Irlanda. L-aş fi vrut cum a fost cu Austria, să îl văd după margine cravaşând, încurajând echipa fiindcă nu e permis ca în ultimul minut să primeşti un gol atât de simplu, mai ales că nu aveai suporteri în tribună. Trebuia să ţipe mai tare, să îi atenţioneze, deci cum s-a comportat în Austria, să îl văd ca un leu în cuşcă!” – a transmis Piţurcă.

1-1 cu Irlanda de Nord şi 3-2 cu Austria, la Klagenfurt, au fost primele rezultate obţinute de Mirel Rădoi în mandatul de selecţioner.

După primele două partide, România este lider în grupa din Liga Naţiunilor.