România a pierdut meciul cu Germania din semifinalele EURO, scor 2-4, însă Victor Pițurcă crede că parcursul ”tricolorilor” a fost unul formidabil.

Naționala U21 a condus la pauză cu 2-1 (dublă George Pușcaș), însă germanii au revenit în repriza secundă și au marcat 3 goluri.

Victor Pițurcă (63 ani) a fost impresionat de parcursul naționalei mici până în semifinalele EURO. Fostul selecționer al României este de părere că România U21 are jucători valoroși care au calitate. De asemenea, acesta crede că ”tricolorii” au obținut un rezultat formidabil pentru fotbalul românesc.

”Eu cred că prima repriză ne-am ridicat la înălţimea valorii nemţilor. Am jucat mai bine decât nemţii şi s-a văzut pe tabelă. Nemţii au fost mai proaspeţi în repriza a doua, băieţii nu au mai putut reacţiona. Nici şansa nu a fost de partea noastră. Puteam să avem noroc şi astăzi, cum am avut cu Anglia. Dar asta este situaţia. Rezultatul este formidabil pentru fotbalul românesc, un fotbal sărac.

Această generaţie are jucători valoroşi, cu calitate. În grupă multe din meciuri au fost câştigate de sclipirile unor jucători, care au dat goluri exact când aveam nevoie. Cuvântul de ordine este valoarea acestor jucători. Nici nu putem să exagerăm să spunem că sunt ieşiţi din comun ca valoare. Nu avem jucători de 30-40-50 de milioane, dar sunt jucători cu calitate foarte bună” a declarat Victor Pițurcă pentru TelekomSport.

Citește și Transferul lui Ianis Hagi, anunțat de oficialii Viitorului: ”Se va lua decizia finală”