Campioana Angliei, Manchester City, ar putea fi exclusă din viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, după ce a încălcat regulamentul UEFA privind fair-play-ul financiar.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat că investigația în acest „caz concret” va fi încheiată „în scurt timp”, potrivit The Guardian.

Forul european a demarat o anchetă în urma informaţiilor publicate de Football Leaks, potrivit cărora Manchester City a mărit în mod artificial valoarea contractelor cu sponsorii săi, pentru a evita normele fair-play-ului financiar.

În documentele publicate de Der Spiegel se arată că șeicul Mansour din Abu Dhabi, proprietarul clubului Manchester City, ar fi furnizat în secret cea mai mare parte a sumei de 140 milioane de euro pe care o acordă anual.

„Această poveste este o tentativă clară și organizată de prejudiciere a reputației clubului. Nu vom oferi o altă poziție referitoare la documentele prezentate”, a fost răspunsul clubului din Manchester.

În 2014, Manchester City a primit o amendă de 55 de milioane euro pentru încălcarea regulamentului financiar al UEFA, fără să aibă însă restricţii la transferuri.