RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Veste importantă pentru Simona Halep! Anunțul făcut de WTA în legătură cu acest sezon

Forul de conducere al tenisului feminin, WTA, nu a renunțat la planul de a organiza turnee în China în acest an, chiar dacă autorităţile chineze au anunţat că nu vor mai găzdui competiţii internaţionale.

În calendarul provizoriu publicat de WTA pentru 2020 apar turneele de la Beijing (Openul Chinei), Wuhan, Nanchang, Zhenghou, Turneul Campioanelor de la Shenzhen, Trofeul Elite de la Zhuhai și Guangzhou Open.

Turneul Campioanelor de la Shenzhen este cel mai important eveniment al anului, programat în luna noiembrie. Recent, autoritățile din China au publicat un document în care detaliază măsurile ce vor fi luate în acest an pe fondul pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat, WTA susţine că raportul privind interdicţia competiţiilor internaţionale în China în 2020 nu reprezintă o decizie finală a autorităţilor.

Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) are șanse foarte mari să obțină calificarea la Turneul Campioanelor.

În 2019, Halep nu a avut evoluții bune pe tărâm chinezesc. A fost eliminată prematur la Wuhan, Beijing și la Turneul Campioanelor.

Simona Halep va reveni pe terenul de tenis în turneul de la Palermo, programat în perioada 3-9 august. Românca este principala favorită a competiției italiene.

Pe lista capilor de serie se mai regăsesc: Johanna Konta (Marea Britanie, locul 14 WTA), Petra Martic (Croația, 15 WTA), Marketa Vondrousova (Cehia, 18 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 20 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 22 WTA), Elise Mertens (Belgia, 23 WTA), Donna Vekic (Croația, 24 WTA).

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare