Generalul de armată Marin Dragnea, fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a murit astăzi la vârsta de 96 de ani. Marin Dragnea a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În perioada lui Marin Dragnea, România a avut cele mai bune rezultate sportive, la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, dar și la Moscova și Los Angeles, în anii ’80, respectiv ’84. România s-a clasat în primele cinci țări din lume.

Marin Dragnea a avut numeroase funcții în conducerea sportului românesc, cum ar fi președintele Comitetului Olimpic Român (1973-1985), prim-vicepreședinte, dar și președinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport.

S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea! Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie„, se arată într-un comunicat al MApN.

S-a stins din viaţă veteranul Marin DragneaGeneralul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 12 februarie 2020

Generalul Marin Dragnea fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad. În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari, a suferit a doua rănire gravă, la braţul stâng, pe care era să îl piardă, rămânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.