Germanca Angelique Kerber (locul 4 WTA) s-a retras din turneul pe zgură de la Madrid, din cauza unei accidentări la gleznă. Kerber putea să o depășească pe Simona Halep în clasamentul mondial, în funcție de rezultatele înregistrate la competiția din capitala Spaniei.

Kerber a declarat că accidentarea a survenit în această dimineață, în timpul unui antrenament. Ea a simțit dureri la glezna dreaptă, în urma unei mișcări greșite pe zgură.

”Nu vreau să îmi pun în pericol restul sezonului de zgură! Voi pleca acasă în Germania să văd cât e de grav. Mai am o săptămână până la Roma, sper să îmi revin până atunci”, a spus Kerber, într-o conferință de presă.

Angelique Kerber ar fi trebuit să joace împotriva croatei Petra Martic, în turul secund la Madrid. Germanca a jucat bine în runda inaugurală, învingând-o pe Lesia Țurenko, scor 6-3, 6-2.

Kerber ocupă locul 3 în clasamentul mondial WTA, actualizat la zi. Simona Halep este pe poziția a doua și poate să redevină numărul 1 WTA, dacă va ajunge în fazele finale ale turneului din capitala Spaniei, iar Naomi Osaka va fi eliminată până în sferturi.

În faza optimilor de finală la Madrid, Simona Halep are o misiune aparent ușoară împotriva tinerei slovace Viktoria Kuzmova (20 de ani, locul 46 WTA).