Veste bună pentru petrolişti! Ce se întâmplă cu Stadionul “Ilie Oană”

Suporterii ploieşteni au primit o veste bună legată de Stadionul “Ilie Oană”! Arena inaugurată în urmă cu zece ani va intra într-un proces amplu de modernizare la finalul actualului sezon.

Inaugurat în septembrie 2011, Stadionul “Ilie Oană” va fi modernizat în această primăvară. Primăria Municipiului Ploieşti va investi aproape 800.000 de euro pentru menţinerea stadionului la standardele impuse de UEFA.

În planul lucrărilor intră schimbarea gazonului şi a scaunelor de la tribuna I şi peluze. Scaunele de la tribuna a II-a a stadionului ar urma să fie înlocuite şi ele cu unele rabatabile, scrie Gazeta.

Modificări ar urma să fie aduse şi instalaţiei de nocturnă, a cărei putere va creşte de la 2.000 de lucşi la 2.600 după montarea unui sistem nou, bazat pe leduri. Mai mult, membrana specială care înveleşte stadionul ar urma să fie reparată în zona acoperişului, acolo unde au apărut două găuri mici. Toate lucrările ar urma să fie încheiate până la 30 iunie, fiindcă stadionul va găzdui meciuri la EURO U19, alături de  Rapid, Arcul de Triumf și Voluntari.

stadion Petrolul

În planurile municipalităţii este şi extinderea parcării, capitol la care stadionul ploieştean este deficitar. Soluţia va fi relocarea sediului CS Petrolul, clădire aflată în zona intrării de la Tribuna I a stadionului.

Primăria Municipiului Ploieşti va solicita şi sprijinul financiar al Guvernului. Cel mai important argument al autorităţilor locale este că la ridicarea stadionului nu a fost alocat niciun ban de la centru, după modelul ultimelor stadioane construite în România. 17 milioane de euro a costat construirea noului “Ilie Oană”.