EXCLUSIV | Verdict dur pentru naționala României: “Nu mai avem nicio șansă să ne calificăm la Mondial!”

România a învins Macedonia de Nord, dar a pierdut contra Germaniei și Armeniei, astfel că ocupă în acest moment locul 4 în grupa din preliminariile CM 2022!

“Tricolorii” au cedat pentru prima dată în istorie pe terenul Armeniei, iar acest lucru a declanșat valul de critici pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi. România a reușit să obțină doar trei puncte din primele trei dueluri ale preliminariilor pentru Mondialul de anul viitor, iar drumul spre Qatar se pare că este din ce în ce mai departe după rezultatele obținute în acest an.

Cu toate acestea, jucătorii primei reprezentative speră să poată recupera handicapul din acest moment în următoarele confruntări, dar pentru asta elevii lui Mirel Rădoi ar avea nevoie de un parcurs fără greșeală până la finalul campaniei. Fostul fotbalist român al celor de la FCSB și Astra Giurgiu, Florin Lovin, s-a declarat sceptic în privința calificării României la Mondial și consideră că echipei naționale îi va fi aproape imposibil să prindă biletul spre Qatar, din cauza evoluțiilor arătate în primele meciuri.

lovin romania

“Eu cred că România nu mai are deloc șanse de calificare la Mondial. Noi degeaba ne îmbătăm cu apă rece și spunem că mai avem, că batem pe toată lumea, pentru că nu așa. Eu am spus-o chiar înainte de cele trei meciuri din preliminarii că fotbalul nu mai este ăla de altădată. E greu acum să câștigi numai din talent și românii nu mai sunt nici ei ce erau odată.

Eu sunt foarte sceptic și cred că este o debandadă totală în țara asta, iar nimeni nu ia nicio măsură. Vedem că și echipele de club merg din rău în mai rău. Avem jucători în campionatul intern care sunt zmei, dar în meciurile importante aproape că nici nu există. Cred că nu ne vom mai califica ani lumină la vreun turneu final până nu se va face ceva bun pentru fotbalul românesc.

Lucrurile nu au cum să se schimbe acum, sunt aceeași jucători, vin cu carențe mari de la echipele de club și asta se vede din plin. Avem un antrenor tânăr, avem jucători tineri care abia au făcut pasul la naționala mare și nu este ușor deloc. Dar eu îmi mențin părerea și spun că nu avem de ce să sperăm la mai mult!”, a spus Florin Lovin, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Cum arată clasamentul grupei J, din care face parte şi naţionala condusă de Mirel Rădoi:

  1. Armenia – 9 puncte
  2. Germania – 6 puncte
  3. Macedonia de Nord – 6 puncte
  4. România – 3 puncte
  5. Islanda – 3 puncte
  6. Liechtenstein 0 puncte

Citește și EXCLUSIV | Un fost coleg de la FCSB sare în apărarea lui Rădoi: “Trebuie lăsat să își facă treaba!”