Vătăjelu știe cum o poate răpune pe CFR! Care sunt atuurile oltenilor în șocul ultimei runde

Bogdan Vătăjelu

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc în capul de afiș al ultimei runde din sezonul regulat, duminică, de la ora 21:30.

Fundașul oltenilor, Bogdan Vătăjelu, a prefațat duelul dintre campioana și vicecampiona din sezonul trecut și știe secretul unui succes cu trupa lui Edi Iordănescu.

vatajelu

„Jucăm cu campioana ultimilor ani, deşi este o echipă destul de diferită de la venirea lui Edi Iordănescu. Pun mult mai mult preţ pe construcţie, aduc mai mult mingea în faţa porţii, aşadar cred că va fi un derby spectaculos şi disputat. Cât despre punctele forte, ale noastre cred că sunt entuziasmul şi moralul excelent dat de faptul că nu am primit gol de atâtea meciuri, iar al lor este experienţa”, a declarat Vătăjelu pentru revista oficială a clubului din Bănie, în numărul dedicat special partidei cu CFR Cluj.

Fundașul care va împlini 28 ani luna aceasta a vorbit și despre schimbarea de filosofie cu care a venit grecul Ouzounidis la echipă, o filosofie ce se bazează pe siguranță defensivă. Drept urmare, Craiova a primit un singur gol în ultimele 11 partide.

ouzonidis craiova 2

„Faptul că acum avem această siguranţă defensivă cred că ne ajută şi să fim mult mai lucizi şi mai expresivi pe faza de atac. Absolut, cred că vom creşte constant în perioada care urmează, pentru că încrederea în noi şi în colegii noştri creşte de la meci la meci, mai ales când rezultatele sunt bune.

Este mai ales munca antrenorului. În primul rând a schimbat sistemul, iar acesta cu doi închizători pare mult mai solid şi compact. În al doilea rând, aceasta este filosofia dumnealui, în primul rând să nu primim gol. Nu pentru că ar fi un antrenor defensiv, că nu cred că este, ci pentru că dacă ne stabilim această prioritate, atunci şi moralul şi încrederea noastră sunt la alte cote, în fazele ofensive şi nu numai”, a mai declarat Vătăjelu.

vatajelu craiova

De asemenea, fundașul de bandă a vorbit și despre concurența cu Bancu și Vlădoiu din zonele laterale ale defensivei lui Ouzounidis.

„Nu consider că între noi este o rivalitate, nu cred că s-a gândit nimeni la contracandidatul pe post, când a ales să vină la Universitatea. Noi suntem colegi şi prieteni şi facem parte dintr-o echipă. Mai departe antrenorul decide cine intră pe teren şi unde anume şi noi ne vom face bucuroşi datoria. Ce anume stă în spatele deciziei lui Mister de a mă folosi pe mine sau pe alt coleg al meu pe un anumit post, asta nu vă pot spune. Însă pot să vă spun cu siguranţă că toţi trei, şi eu, şi Vlădoiu şi mai ales Nicu, suntem fotbalişti cu multă calitate”, a explicat jucătorul reprofilat ca fundaș dreapta.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Ouzounidis vrea trei puncte cu CFR! “Rezultatul contează cel mai mult!”