Varianta la care nu s-a gândit nimeni! Decizia care poate să aducă o premieră în Liga1

Pandemia de conronavirus a oprit actualul sezon al Ligii 1 la jumătate lunii martie, iar restartul competiției este încă în ceață. 

Chiar dacă LPF a propus data de 5 iunie drept cea la care va reîncepe fotbalul în România, cluburile sunt pregătite pentru orice variantă. Luând ca model competițiile declarate deja încheiate în Franța, Belgia sau Olanda, șefii din fotbalul românesc se gândesc la tot felul de formule care să împace pe toată lumea în cazul în care sezonul nu se va putea încheia pe teren. Astfel, conducerea campioanei CFR Cluj ar fi comunicat unor surse citate de Pro Sport că cea mai importantă într-o astfel de situație rămâne participarea în Liga Campionilor.

cfr cluj campioana 2012

Astfel, clujenii deși sunt pe primul loc în campionat în acest moment nu ar fi deranjați dacă forurile fotbalului românesc nu ar declara o campioană în condițiile suspendării stagiunii în curs. Șefii ardelenilor s-au inspirat din modelul olandez, acolo unde sezonul a fost înghețat, iar Ajax deși era pe primul loc nu a primit titlul de campioană. În schimb, lăncierii vor juca în Champions League. Dacă decizia va fi una identică și în România și participantele în Europa League vor fi stabilite pe baza ierarhiei actuale. Alături de CFR în competițiile continentale urmând a juca FCSB, U Craiova și Astra.

CITEȘTE ȘI –>> Nu e glumă! Care a fost reacția lui Borcea după ce Steaua a câștigat finala de la Sevilla 🙂