VAR-ul, tot mai aproapre de Liga 1! Ce demersuri au fost făcute și când va fi implementat

În Liga 1 încă nu a fost implementat sistemul VAR. Totuși, fostul arbitru Marius Avram, care va lucra la Liga Profesionistă de Fotbal, a oferit ultimele detalii despre instalarea acestui sistem de arbitaj video.

Fostul arbitru a explicat că toate demersurile pentru implementarea sistemului VAR au fost inițiate. Săptămânile viitoare se vor pune la punct și ultimele detalii.

Am avut negocieri avansate cu LPF. Ceea ce vă pot spune e că pentru acest VAR, de care tot discutăm, LPF e deja pregătită. Au fost achiziţionate deja două care de televiziune, dar e un efort financiar mare.

var uefa

Se doreşte implementarea VAR-ului, care înseamnă un plus pentru noi. Săptămâna următoare, când se vor şti mai multe detalii, vă voi spune mai multe”, a declarat Marius Avram la Look Sport.

Implementarea va fi făcută de LPF, dar e nevoie să vină cineva care să ştie să lucreze bine cu sistemul. O să avem curând VAR, pentru că trebuie să fim în rând cu ţările europene.

VAR-ul va ajuta foarte mult. Şi eu aş fi vrut, când eram în activitate, să îmi zică cineva în cască să merg să mă uit pe televizor şi să văd dacă e corectă decizia, a mai declarat Avram.

marius avram

CITEȘTE ȘI –>> Gică Popescu vrea cât mai repede VAR în Liga 1: ,,Campionatul trebuie decis pe teren, nu în birouri”