VAR, motiv de dispută în Liga 1! “Suntem nişte nemernici!”

Valeriu Iftime, finanţator al lui FC Botoşani, este prima voce care cere în mod vehement ca sistemul VAR să fie introdus în Liga 1. Omul de afaceri s-a declarat nemulţumit de faptul că LPF nu vede tehnologia video ca pe o urgenţă pentru campionatul românesc.

Iftime cere ca arbitrajul video să fie introdus chiar din următorul sezon şi crede că estimările celor de la Ligă cu privire la timpul necesar pentru ca totul să fie pregătit sunt exagerate.

”Dacă nu vrem VAR, suntem nişte nemernici. Cu VAR-ul câștigă fotbalul. Ce instructaj trebuie pentru VAR? E o prostie! Conduci nave cosmice? Ce îi trebuie unui arbitru? Ce e mare știință? Doar să vrem. Nu trebuie mai mult de două zile de pregătire” – a declarat Iftime la Digi Sport.

Iftime este dispus să plătească din bugetul clubului pentru tehnologia folosită deja în Champions League şi în campionatele puternice ale Europei.

”Președintele (n.r. Gino Iorgulescu), luat dintr-un somn adânc, spune că nu avem nevoie de arbitraj video și trebuie bani. Fiecare echipă poate da bani din drepturile TV. Eu zic că ne trebuie VAR” – a adăugat Iftime.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga 1 abia din sezonul 2020-2021. Gino Iorgulescu a declarat că primul pas care trebuie făcut este ca arbitrii să urmeze cursuri de specializare.

Spynews.ro