UPDATE | Weekendul negru al sportului! Marile competiții au fost întrerupte. Unde se mai joacă

Avalanșa cazurilor de COVID-19 a dus la amânarea etapelor din acest sfârșit de săptămână în aproape toată Europa. 

Astfel, Bundesliga și-a închis și ea porțile pentru acest weekend, după ce etapa a 26-a a fost amânată etapa până la noi dispoziții ale Federației Germane. La fel s-a întâmplat și cu meciurile din La Liga și Premier League după ce mai multe echipe au intrat în carantină ca urmare a unor cazuri confirmate de coronavirus.

Imagini pentru premier leagueAceeași decizie s-a luat și pentru Ligue I după ce inițial partidele din acest weekend erau programate să se joace fără spectatori. Primul campionat important care și-a suspendat desfășurarea obișnuită a fost Serie A din cauza situației extrem de complicate generate de răspândirea bolii în peninsulă. În acest moment, doar în Gibraltar și Belarus meciurile se desfășoară normal, cu spectatori în tribune. Sunt nouă țări care au luat hotărârea ca partidele să se joace cu porțile închise. Printre ele, Rusia, Turcia, Suedia și Ucraina.

De asemenea, competițiile continentale au fost și ele oprite. În această săptămână s-au jucat o parte dintre optimile Ligii Campionilor, cât și turul aceleiași faze din Europa League. Marea decizie care ar putea să o ia UEFA este însă amânarea Euro 2020 pentru vara anului viitor. Hotărârea ar urma să fie luată pe 17 martie.

Imagini pentru euro 2020 logoÎn ceea ce privește celelate sporturi și aici există anulări și amânări. Astfel, s-a renunțat la desfășurarea tuturor turneelor de tenis atât din circuitul ATP cât și din circuitul WTA până pe 20 aprilie. Debutul sezonului din Formula 1 a fost și el întârziat după ce primele trei curse au fost reprogramate. Multe dintre echipele Marelui Circ făcuseră deja deplasarea în Australia, unde au aflat de decizia FIA.

Imagini pentru formula 1O altă competiție importantă care s-a întrerupt este NBA. Măsura a fost luată după ce un jucător a fost depistat pozitiv. De asemenea, turul ciclist al Italiei, Il Giro, a fost și el amânat, așa cum s-a întâmplat și în cazul turneelor preolimpice de handbal. La unul dintre ele, cel din Muntenegru,  urma să participe și naționala României.

Imagini pentru nationala handbalO altă națională care nu va juca în acest weekend este cea de rugby. Meciul stejarilor cu Belgia din ultima etapă a Rugby Europe Championship se va juca la o data stabilită ulterior.  Dar probabil cel mai mare impact în România îl are amânarea Ligii 1. FRF a stabilit ca partidele să se poată relua la începutul lunii viitoare dacă situația se va stabiliza.

CITEȘTE ȘI –>> Mărturie din infernul unde coronavirusul face zilnic sute de victime: “Stăm în casă de două săptămâni”