Mijlocașul elvețian Matteo Fedele a fost adus sub formă de împrumut pentru un an la Universitatea Craiova, de la formația italiană de ligă secundă Foggia. Deținătoarea Cupei României are opțiune de transfer definitiv.

Potrivit site-ului oficial al Universității, Fedele (26 de ani) va purta tricoul cu numărul 20. Mijlocașul a evoluat în Serie A, Serie B și în prima ligă elvețiană. 

Născut pe data de 20 iulie 1992 în Lausanne, Matteo Fedele este mijlocaș central și este un fotbalist de picior drept. Potrivit Transfermarkt, Fedele e cotat în acest moment la 350.000 de euro.

Matteo Fedele a evoluat pe parcursul carierei la echipe precum FC Sion (27 de meciuri și un gol marcat), Grasshopers (12 meciuri), Carpi (11 meciuri), Bari (25 de meciuri și 4 goluri marcate), Foggia (9 meciuri) și Cesena (14 meciuri și un gol marcat).

Mijlocașul central a bifat 49 de partide în Serie B, 38 de jocuri în prima ligă a Elveției și 8 meciuri în Serie A. În sezonul competițional 2017 – 2018, a evoluat în 23 de partide din Serie B, reușind să marcheze un gol pentru Cesena.

Universitatea Craiova s-a despărțit în această vară de trei jucători de bază, Alexandru Băluţă, Gustavo şi Vladimir Screciu. Au fost aduși Mirko Pigliacelli, Isaac Donkor și Alexandru Cicâldău.