United Galați și Informatica Timișoara luptă pentru o premieră istorică în futsal

Echipele clasate pe locurile al doilea și al treilea la finele sezonului regular, United Galați și Informatica Timișoara, vor disputa finala Ligii I la futsal. Primele două meciuri se vor disputa pe terenul moldovenilor, luni și marți, în ambele zile de la ora 18.30.

United Galați, a doua finală

Dacă United Galați a mai disputat o finală, în schimb pentru Informatica Timișoara e prima finală din istorie. Dar, oricare dintre echipe s-ar impune, ar câștiga în premieră titlul național la futsal.

United Galați a jucat cu Informatica Timișoara și în sezonul trecut, dar în semifinalele campionatului, unul dintre meciuri fiind decis cu un gol înscris de Andrian Lașcu în ultimele secunde. Jucătorii de la United își amintesc și acum de acea reușită. „Chiar am trăit pe teren, am trăit golul de 3-2 în teren, cu șase secunde înainte de finalul jocului, o atmosferă foarte frumoasă și chiar așteptăm publicul din nou să ne susțină, că fără ei este foarte greu”, a declarat Andrei Crăciun.

Informatica vrea să facă eventul!

Pentru Informatica Timișoara, finala din acest sezon este a doua după cea de acum doi ani, pierdută în doar două jocuri în fața formației City’US Târgu Mureș. Trupa pregătită de Robert Lupu e pe cai mari în acest final de sezon în care bănățenii vor să bifeze primul event. Informatica a cucerit, pentru a doua oară consecutiv, Cupa României, iar în drumul spre finala play-off-ului Ligii I a trecut de Autobergamo Deva, marea favorită!

„Nu e niciun secret, vrem să cucerim titlul. Ar fi primul pentru Informatica, primul pentru Timișoara. Ar fi în același timp și primul event. Nu va fi însă ușor. United e o echipă foarte puternică, o echipă care joacă pentru a doua oară consecutiv marea finală. Pentru noi, prezența în finală reprezintă deja un premiu! A fost un sezon extrem de greu, în care a trebuit să gestionăm o mulțime de probleme. Am ajuns aici datorită acestor jucători extraordinari, oameni și prieteni adevărați”, a declarat Robert Lupu, antrenorul celor de la Informatica Timișoara.

Finala se dispută pe sistemul „trei din cinci”, cu primele două meciuri la Galați, după care lupta se va da la Timișoara, în zilele de 21 mai și, eventual, 22 mai. Dacă se va ajunge la meciul al cincilea, acesta ar urma să se dispute la Galați, pe 27 mai.

Spynews.ro