Finanțatorul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a anunțat că investiția lui se ridică la 8,3 milioane de euro. Omul de afaceri a precizat că urmărește autofinanțarea clubului din Liga 1.

În 2005, Valeriu Iftime a preluat clubul moldovean, având sprijinul Consiliului Local Botoșani și al Primăriei. De când a promovat în Liga 1, în 2013, echipa n-a retrogradat niciodată.

Cel mai bun rezultat înregistrat de FC Botoșani a fost calificarea în preliminariile Europa League, după clasarea din sezonul 2014-2015 al Ligii 1. Moldovenii au fost eliminați în calificările competiției europene de către polonezii de la Legia Varșovia.

8,3 milioane de euro am băgat în fotbal. Dacă regret? Nu! Am cheltuit mult când eram în Liga a 2-a, să ştiţi. De exemplu, anul ăsta sunt mai puţini banii pe care firma mea îi cheltuieşte pentru fotbal. Adică, în Liga 1, ideea mea de bază e să echilibrez bugetul fără să mai vin cu bani de la mine. Clubul să se autofinanţeze. Să facă bani din publicitate, din vânzare de jucători, din drepturi TV, din bilete.

Asta e formula. Anul ăsta am pus 200.000 de euro, anul trecut tot ceva de genul ăsta. Până la urmă, nici nu ştiu dacă e asta o soluţie: cineva să pună bani ca să facă spectacol public. Dar, repet, în Liga a 2-a s-a cheltuit mult şi s-a tot adunat de vreo 12 ani de zile de când sunt în fotbal. Întâmplarea a făcut să investesc la Botoşani, după care a intervenit ambiţia de a nu ne faca de râs şi uite aşa am ajuns până la nivelul ăsta„, a spus Iftime la ProSport Live.

În prezent, FC Botoșani ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 1, la patru puncte de ultima poziție care asigură participarea în play-off.

Etapa 16: FC Botoșani 2-1 Universitatea Craiova➡️ http://bit.ly/2r6Kvdz

Publicată de Fotbal Club Botoșani pe Marţi, 27 Noiembrie 2018