Un nume uriaș recunoaște: ”Stăteam în pielea goală. Îmi aruncau doamnele câte o ciocolată”

ciocolată-și-bustul-gol

Fostul tenismen Ilie Năstase a dezvăluit cum a ajuns să renunțe la fotbal și să practice sportul care l-a făcut celebru.

Potrivit spuselor fostului jucător de tenis, ciocolata a fost cea care l-a determinat pe „Nasty” să se dedice tenisului.

ilie-nastase3

„Antrenorul meu de la tenis, domnul Chivaru, a fost mai deștept. Eu nu eram sigur ce voiam să fac. Romică mi-a zis: “Ilie, nu te duce la Chivaru că mâine îți aduc o ciocolată mică”. Și eu i-am zis: “Mie-mi plac alea mai mari”. Chivaru a fost isteț și a doua zi a venit cu o ciocolată mare. Și-așa m-a făcut să trec definitiv la tenis. Mi-a mai adus și-o rachetă nouă din Anglia. Și în vremea aia aveam mai multe lovituri la genunchi, de la fotbal. La tenis nu prea avea cine să mă lovească, doar dacă-mi dădeam eu cu racheta-n cap!

Am avut norocul că m-am născut pe Progresul. Perioada nu era cea mai bună. Eram în ’46 și era foamete mare. Pentru mine era o perioadă bună pentru că meciurile de Cupa Davis se jucau pe un teren mai mic, cu tribune de lemn. Eu plecam de-acasă, stăteam la 50 de metri de terenuri.

Mama se speria, dar îi zicea lumea: “Lasă-l, domne, în pace! Că se joacă Cupa Davis și-l găsești în pielea goală în ultimul rând, se uită la meci”. Pe la șase ani ajunsesem copil de mingi la Cupa Davis. Așa am început… Oricum nu uit că acolo era o fabrică de ciocolată și ne mai aruncau doamnele câte una”, a povestit Ilie Năstase pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și ♦ EXCLUSIV | Mesajul special pentru clujeni înaintea returului de diseară: „Pentru acest lucru merită să fie felicitați”