Un medic avertizează în privința evoluției pandemiei: “Să nu ne întoarcem în timp, la ciuma neagră”

Unul dintre doctorii celor de la Boca Juniors transmite un semnal de alarmă în privința noului virus care face victime inclusiv pe continentul sud-american. 

Jorge Batista, care se află în stafful argentinienilor de foarte mult timp, a lansat un apel pentru toți conaționalii de a rămâne în casă în toată această perioadă extrem de deficilă. Astfel, spune medicul, s-ar putea evita chiar o tragedie similară celei generate de una dintre cele mai grave pandemii din istoria umanității. Mesajul acestuia a putut fi vizualizat de toți prin intermediul unei rețele de socializare. Imediat, posatrea lui Batista a strâns mai multe aprecieri și chiar zeci de comentarii.

jorge batista

„În timpul ciumei negre, nici medicii și nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce avem de-a face și cum putem evita să fim infectați! Să nu fim proști! Respectă carantina! În Evul Mediu au murit fiindcă nu știau nimic despre boală.

Dar și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți. Prea mulți oameni nu au educația necesară ca să înțeleagă gravitatea situației.   Mi se pare că lucrurile nu merg bine și cu siguranță se vor agrava în săptămânile următoare”, au fost cuvintele bărbatului.

Ciuma neagră a fost o boală care a cuprins Europa la mijlocul secolului al 14-lea și care a  dus la moartea a zeci de milioane de oameni. Se pare că maladia ar fi venit din Asia și a fost răspândită de o bacterie prin intermediul șobolanilor.

CITEȘTE ȘI –>> Ion Țiriac aruncă ”ariciul” din buzunar! Suma pe care o donează în lupta cu COVID-19! Anunț în direct