Atacantul iranian Sardar Azmoun a anunțat că se retrage din echipa națională după ce a fost jignit de către mai mulți suporteri. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a precizat că mama lui s-a îmbolnăvit din cauza oprobriului public la care a fost supus Sardar.

Iranul a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, în condițiile în care s-a clasat pe locul 3 în grupa B, după Spania și Portugalia.

Supranumit „Messi al Iranului”, Sardar Azmoun a înscris 23 de goluri în 33 de meciuri pentru echipa națională, înaintea turneului final din Rusia.

Azmoun, legitimat la echipa rusă Rubin Kazan, nu a reușit să înscrie la Cupa Mondială și a avut o evoluție dezamăgitoare în meciul decisiv pentru calificare, 1-1 cu Portugalia.

Mama mea a suferit de o boală gravă, pe care din fericire a depășit-o. Din păcate, din cauza răutății unor oameni și a insultelor la care am fost supus alături de coechipierii mei, afecțiunea mamei mele s-a agravat. Acest fapt m-a pus într-o poziție dificilă, aceea de a alege între mama mea și echipa națională – și am ales-o pe mama. Să joc pentru echipa națională a reprezentat o mare onoare pentru mine, sunt mândru că sunt iranian. Din păcate, am luat decizia de a nu mai juca pentru echipa națională. Este una dintre cele mai dureroase și mai grele decizii pe care le-am luat în 23 de ani„, a precizat Azmoun într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Sardar Azmoun este considerat unul dintre cei mai importanți jucători iranieni, fiind cotat la 9 milioane de euro.