Un internațional român explică ultima sa mutare din carieră: “Nu e tratament egal”

Cosmin Moti il felicita pe Alexandru Maxim dupa golul marcat in meciul de fotbal dintre Romania si Armenia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, vineri 1 septembrie 2017. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Alex Maxim a părăsit Germania în această iarnă după șapte ani petrecuți în fotbalul de acolo. 

Tricolorul a fost dezamăgit de faptul că nu a primit mai multe șanse nici la Mainz și explică de ce crede că s-a întâmplat acest lucru.

„Un român nu va fi pus niciodată în aceeași oală cu jucătorii spanioli sau germani. Ăsta este adevărul, cine crede altceva se înșală. Am intrat în contact cu foarte mulți jucători, antrenori, oficiali și am experiență, știu ce spun.

Până când nu vom trece la un alt nivel, atât la naționale, cât și la club, jucătorii români vor fi văzuți la fel. Asta este cota noastră în momentul ăsta. Erau olandezi care jucau fără să aibă vreo realizare. Intrau pe teren, nu făceau nimic și antrenorul tot pe ei îi folosea” s-a plâns fotbalistul la Digi Sport.

maxim-gaziantep

Maxim a ajuns între timp la Gaziantep și înțelege perfect mecanismul fotbalului actual.

“Fotbalul din ziua de azi a devenit un business pentru foarte multe cluburi. În ultima perioadă multe cluburi care nu tind să câștige campionate se orientează spre cumpărarea tinerilor, vânzarea lor, câștigrea de bani. Acest lucru m-a afectat într-o oarecare măsură, fiincă Mainz s-a axat mult pe tineri în ultima vreme. Sumele au explodat în ultimii ani, toți vor să cumpere jucători U21 germani sau francezi și după să câștige foarte mult de pe urma lor” completează jucătorul ajuns la 29 de ani.

CITEȘTE ȘI –>> Gică Hagi, contrat de fostul său coechipier: “Hai să fim serioși!”