Un fost stelist iese la atac: ”Suntem niște sclavi în România! M-am săturat!”

Un fost jucător al roș-albaștrilor a spus lucrurilor pe nume despre situația fotbaliștilor din România.

Emil Ducu Ninu (33 ani), fost jucător la Steaua, Viitorul sau Universitatea Cluj, a vorbit despre problemele pe care le întâmpină fotbaliștii în țara noastră.

”Ultimii 3 ani şi jumătate, pe care i-am jucat afară m-au făcut să înţeleg că noi suntem nişte sclavi în România, ca sportivi. Din prisma alimentaţiei, din prisma educaţiei pe care o primim în contextul echipei, din prisma asigurărilor medicale.  Pentru că orice jucător care se accidentează în România şi nu are asigurare făcută de el, ajunge să lase de fotbal. M-am săturat să stau după salariu 6 luni, 4 luni, 5 luni. 

După o vârsta te gândeşti pe mai departe şi e păcat să ajungi să fim reactivi. Adică ajungem la vârsta de 35 de ani sau 40 de ani, nu ştim ce să facem, dăm din colţ în colţ, în loc să te gândeşti înainte. Ce pot să fac când o să ajung la vârsta respectivă, am din ce să trăiesc? Am nevoie de bani, am nevoie de asta. De unde îi fac?” a declarat Emil Ducu Ninu la TelekomSport.

1 ninu

De asemenea, fostul fundaș cu peste 100 de apariții în Liga 1 a dezvăluit și cum a decurs viața sa după ce s-a retras la 31 de ani.

”Eu m-am gândit şi am ştiut ce să fac. Pentru că altfel eram un jucător care ajunge la vârsta de 30 de ani, ajunge să se umilească pe la Liga a 3-a, Liga a 2-a, pentru un salariu de 2000 de lei şi niciodată nu m-am complăcut în situaţia asta.  Şi am preferat să o iau de la zero. 

Mulţi dobândim bani în fotbal şi nu ştim ce să facem cu ei. Eu aveam idee ce înseamnă tranzacţionatul, ce înseamnă investiţia la bursă, ce înseamnă investiţia într-o piaţă financiară, doar că nu ştiam exact toate dedesubturile. Prin simplul fapt că făceam asta înainte să mă las de fotbal, m-am dus cu ideea: ”Bun, poate pot să trăiesc şi din asta”. Țin cursuri de educaţie finaciară, cursuri de tranzacţionare şi investiţii. Atât practică, cât şi teoretică” povestește Ninu.

Citește și Gigi Becali își face echipă de fotbal feminin! Cine sunt fetele care vor juca pentru FCSB